Uniți în diversitate

Nu am vrut să scriu legat de atentatele produse în Franța și în Belgia, cum nu am vrut să scriu nici despre tragedia din Colectiv. Despre Colectiv nici nu o să scriu vreodată, acesta fiind felul meu de a respecta memoria celor ce nu mai sunt. Această postare nu prea are treabă cu cu atentatele în sine. Niște scelerați au găsit de cuviință să se arunce în aer în numele unei religii. Inevitabil îmi vine în minte bancul ăla: “Dacă un om are un prieten imaginar se cheamă că este nebun, dacă mai mulți oameni au același prieten imaginar, se cheamă religie.” Dar să revenim. Am văzut în stânga și în dreapta diverse păreri legate de granițe, de religii, de oameni, de războaie, de politică. Oamenii se războiesc de mii de ani în numele religiei, de la cruciadele catolicilor și creștinarea Japoniei până la actualul război din Siria.

Aș vrea să ma axez pe ideea islamismului în Europa. Cum zicea cineva, dragoste cu de-a sila nu se poate. Niciodată, oricât de mulți ar fi, nu ne vor asimila. În istoria lumii nici un imperiu realizat prin luptă nu a rezistat. Vom fi deasupra lor, vom fi peste ei. Îi vom bate cu armele lor, religia. Vor mai încerca, sunt sigur. Vor mai semăna teroare printre noi. Dar suntem mai puternici ca ei, mai evoluați. Iar într-un final îi vom asimila. Vor deveni europeni, vor învăța că nu cu arma sau forța vor reuși sa se impună. Michel Houellebecq prezintă în ultimul său roman, Supunere, o lume utopică în care musulmanii cilivizați înțeleg acest lucru și se organizează în partide și cu ajutorul maselor câștigă alegerile prezidențiale în Franța iar partidul “Frația musulmană” are majoritatea parlamentară.

Asta îmi doresc să văd în Europa noastră. Nu atentate, nu oameni nevinovați omorâți la metrou, în cafenele, stadioane sau în aeroporturi. Nu sunt de acord cu ridicarea de ziduri la granițe, cu deportarea musulmanilor sau asemenea lucruri radicale. A încercat-o cineva înainte cu evreii și nu a reușit. Din contra, “a reușit” să provoace cel mai mare genocid de până acum. Mottoul Uniunii Europene este “Unită în diversitate”! Haideți să ni-l însușim și să le demonstrăm că suntem mai buni ca ei.

5 thoughts on “Uniți în diversitate

  1. Ce inteleg eu si iarta-ma daca nu reusesc sa pricep bine punctul tau de vedere, este ca ai prefera ca ei (islamistii. Despre ei vorbesc) sa se impuna prin politica (folosesc exemplul dat de tine) decat prin atentate. Insa din punctul meu de vedere ai omis (intentionat sau nu) faptul ca politica lor este radicala. Si judecand dupa cele scrise spui ca vrei ca ei sa se impuna democratic avand o mentalitate radicala. Practic dai zidurile de la granita pentru o politica bazata pe niste idei extremiste. Dar democratic impusa. Ma insel?

    • Cez, cumva ai dreptate. Prefer modul democratic in locul atentatelor. Prefer partidele extremiste atentatelor si prefer alegeri libere in locul mortii. In Grecia partidul care a castigat alegerile este extremist. Syriza. Marine Le Pen a fost cat pe aci sa intre in parlament cu un partid extremist. Si mai exista exemple. Din pacate, ne indreptam spre un viitor extremist, asta este realitatea.

  2. Hai sa nu confundam perioadele. Eu vorbeam de contextul politic 2016, al Uniunii Europene si al statelor ce o formeaza. Imi vine greu sa cred ca astazi, un partid extremist ce va ajunge la putere, va incerca sa cucereasca prin forta armelor alte state. 🙂

    • Iar lasi portite ce-mi permit replici. Rusia in Afganistan. SUA in Irak. Totul pleaca de la un factor de stres. Spre binele tuturor sper sa nu se ajunga acolo. 🙂

Leave a Reply