Le Tour de France 2017

Iată că a sosit și aceea perioada mult așteptată din an. Nu, nu e vorba de noul sezon din Game Of Thrones nici de turneul de la Wimbledon. Este vorba de magicul “Le Tour de France”. Am urmărit ani de-a rândul acest eveniment. I-am ascultat pe cei doi “Radu” (Radu Naum şi Radu Banciu) retrași în 2009 de la pupitrul de comentatori. Mi-a crescut inima la victoriile lui Lens, la fel cum am fost dezamagit când am aflat că nu a câștigat tocmai ortodox. Recunosc că un mare merit l-a avut și Eurosportul. Au știut cum și în ce fel să popularizeze în România acest eveniment. Anul acesta vom avea live etapă de etapă acest tur.

Ni se pregătește un tur excepțional anul acesta. Chris Froome, triplu câștigător al Tour de France (2013,2015 si 2016), nu este în cea mai mare formă. Nu a câștigat anul acesta nici o cursă din calendarul marilor curse ciclistice. Drept dovadă și interviul apărut zilele trecut în care îl numește pe fostul său coechipier Richie Porte drept mare favorit. Dar să nu îl uităm pe vulpoiul bătrân Contador, ce simte gustul de sânge, după ce a bifat de două ori turul, în 2007 și 2009, ar cam vrea să dea lovitura pe final de carieră. Lupii tineri stau însă la pândă, sperând nu numai la victorii de etapă ci și la marele premiu, încoronarea de pe Champs Elysee. Eu vă propun câteva nume de urmărit pe lângă “greii” pomeniți mai sus: Greg Van AvermaetAlejandro Valverde Belmonte și Daniel Martin.

Acum câteva date despre ce o să însemne turul Franței de anul acesta luate de pe site-ul organizatorilor:

Precum și traseul de anul acesta cu startul din Dusseldorf:

Una peste alta, se anunță un regal ciclistic, dar și o modalitate perfectă de a încheia după amiezile caniculare din luna iulie.

Leave a Reply